Κατηγορίες

Αυτοτραυματισμοί

Αγχώδεις Διαταραχές

(Οξεία αγχώδης αντίδραση, Γενικευμένη αγχώδης διαταραχή, Διαταραχή πανικού, Φοβίες, Διαταραχή μετατραυματικού stress, Αυτοτραυματισμοί)

Οι περισσότεροι άνθρωποι αντιμετωπίζουν καθημερινά κάποια μορφή άγχους και είναι απόλυτα ικανοί να το διαχειρίζονται βραχυπρόθεσμα. Όταν οι αιτίες πρόκλησης του άγχους είναι υπό έλεγχο, ο φόβος υποχωρεί και η ζωή του ατόμου επιστρέφει σε φυσιολογικό επίπεδο. Για εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως όμως, αυτό δεν είναι εφικτό, καθώς αναπτύσσουν μία αγχώδη διαταραχή τα συμπτώματα της οποίας συνεχίζουν να τους βασανίζουν για διάστημα έξι ή περισσοτέρων μηνών, ακόμη και όταν οι αρχικές σωματικές, ψυχικές ή άλλες στρεσογόνες αιτίες έχουν  εξαλειφθεί. Συχνά οι άνθρωποι αυτοί «αυτοθεραπεύονται» με κατάχρηση αλκοόλ ή άλλων ναρκωτικών ουσιών, συνήθεια που περιπλέκει ακόμη περισσότερο το αρχικό πρόβλημα. Η Ιατρική έχει αναγνωρίσει τουλάχιστον πέντε μεγάλες υποκατηγορίες αγχωδών διαταραχών οι οποίες αν και ενδέχεται να συνυπάρχουν σε κάποιους ασθενείς, συνήθως μία από αυτές είναι η προεξάρχουσα.
Οι βασικές υποκατηγορίες είναι η γενικευμένη αγχώδης διαταραχή, η κοινωνική φοβία, διάφορες μορφές φοβιών, η διαταραχή πανικού και η ψυχαναγκαστική – καταναγκαστική διαταραχή. Εξαιρετικές θεραπείες που βασίστηκαν σε εκτενή έρευνα είναι πλέον διαθέσιμες προκειμένου να βοηθήσουν τα άτομα που δυσλειτουργούν εξ αιτίας του παθολογικού άγχους.

test
test..
Χωρίς ΦΠΑ: 0,00€
Διπολικη Διαταραχη τεστ2
σκλδφξκσδξηφκσδξηφκλσδξφ σδφλ΄ξκσ΄φκλξησδκξφδσ σδφ΄λκσδξφ΄λκσδξφ΄λσδκξφ ..
Χωρίς ΦΠΑ: 0,00€
Αυτοτραυματισμοί, Αγχώδεις, Διαταραχές