Κατηγορίες

Ψυχωτικές Διαταραχές

ΨΥΧΩΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ

(Βραχεία αντιδραστική ψύχωση, Παραληρηματική ψύχωση, Σχιζοσυναισθηματική διαταραχή, Σχιζοφρένεια)

Δεν υπάρχει ασφαλής τρόπος να καθορίσουμε τον ακριβή αριθμό των ανθρώπων που πάσχουν από ψυχωτικές διαταραχές. Οι ερευνητές εκτιμούν ότι τουλάχιστον 3 % του πληθυσμού νοσούν από αυτό το ψυχολογικό πρόβλημα. Ψυχωτικά συμπτώματα είναι παρόντα σε μία ποικιλία ψυχωτικών διαταραχών όπως η βραχεία αντιδραστική ψύχωση, η παραληρηματική διαταραχή, η δυαδική ψύχωση, η επιλόχειος ψύχωση, η σχιζοσυναισθηματική διαταραχή και η σχιζοφρένεια. Η κατάχρηση ναρκωτικών ουσιών μπορεί επίσης να πυροδοτήσει ψυχωτικά επεισόδια καθώς επίσης και η χρήση ορισμένων φαρμάκων.
Η ψυχωτική διαταραχή είναι μία κατάσταση κατά την οποία ο εγκέφαλος παράγει συγκεχυμένα μηνύματα και εικόνες που καθιστούν δύσκολη την διαφοροποίηση ανάμεσα στην πραγματικότητα και την φαντασία. Τα ψυχωτικά συμπτώματα μπορούν να περιλαμβάνουν διαταραχές της αντίληψης ( ψευδαισθήσεις ) ή της σκέψης ( παραλήρημα ).
Όπως στις περισσότερες ψυχικές διαταραχές, έτσι και στις ψυχωτικές διαταραχές, η επιστήμη θεωρεί ότι υπάρχει γενετική προδιάθεση η οποία αλληλεπιδρά με το περιβάλλον κατά την διάρκεια της ζωής με αποτέλεσμα την δημιουργία στους ανθρώπους που εκδηλώνουν ψυχώσεις μίας χημικής ανισορροπίας του εγκεφάλου στο επίπεδο των νευροδιαβιβαστών.
Οι ασθενείς με ψυχωτικές διαταραχές είναι συνήθως ιδιαίτερα εύθραυστοι και χρειάζονται έναν χώρο στον οποίο κατάλληλα εκπαιδευμένοι επαγγελματίες ψυχικής υγείας  θα τους  βοηθήσουν να αντιμετωπίσουν το άγχος και τα επώδυνα συναισθήματα που η πάθηση αυτή προκαλεί στην ζωή τους.
Στις ψυχωτικές διαταραχές η έγκαιρη διάγνωση και η σωστή αντιμετώπιση αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για την μετέπειτα πορεία της νόσου.Οι εξατομικευμένες θεραπείες, η επιλογή φαρμάκων βασισμένη σε ανάλυση DNA, η ψυχοθεραπευτική υποστήριξη και η οικογενειακή συμβουλευτική εγγυώνται στην κλινική μας το καλύτερο αποτέλεσμα στο συντομότερο χρονικό διάστημα.

Ψυχωτικές, Διαταραχές, Παθήσεις, Ψυχικες διαταραχες