Κατηγορίες

Αγχώδεις Διαταραχές

Αγχώδεις Διαταραχές

(Οξεία αγχώδης αντίδραση, Γενικευμένη αγχώδης διαταραχή, Διαταραχή πανικού, Φοβίες, Διαταραχή μετατραυματικού stress, Αυτοτραυματισμοί)

Οι περισσότεροι άνθρωποι, αντιμετωπίζουν καθημερινά κάποια μορφή άγχους και είναι απόλυτα ικανοί να το διαχειρίζονται βραχυπρόθεσμα. Όταν οι λόγοι που προκαλούν αυτό το άγχος είναι υπό έλεγχο, ο φόβος γενικά υποχωρεί και η ζωή τους επιστρέφει σε φυσιολογικό επίπεδο.
Για εκατομμύρια όμως ανθρώπους παγκοσμίως, αυτό δεν είναι εφικτό. Αυτοί οι άνθρωποι αναπτύσσουν μία αγχώδη διαταραχή με συμπτώματα που συνεχίζουν να τους βασανίζουν για διάστημα έξη ή περισσοτέρων μηνών, ακόμη και όταν οι αρχικές σωματικές, ψυχικές ή άλλες στρεσογόνες αιτίες έχουν  εξαλειφθεί.
Συχνά οι άνθρωποι αυτοί ‘’ αυτοθεραπεύονται ‘’ με κατάχρηση αλκοόλ ή άλλων ναρκωτικών ουσιών, που επιπλέκει ακόμη περισσότερο το αρχικό πρόβλημα.
Η Ιατρική έχει αναγνωρίσει τουλάχιστον πέντε μεγάλες υπό κατηγορίες αγχωδών διαταραχών οι οποίες μπορεί και να συνυπάρχουν σε κάποιους ασθενείς αν και συνήθως μία από αυτές είναι η προεξάρχουσα.
Οι βασικές υπό κατηγορίες είναι η γενικευμένη αγχώδης διαταραχή, η κοινωνική φοβία, διάφορες μορφές φοβιών, η διαταραχή πανικού και η ψυχαναγκαστική – καταναγκαστική διαταραχή.
Εξαιρετικές θεραπείες που βασίστηκαν σε εκτενή έρευνα, είναι πλέον διαθέσιμες προκειμένου να βοηθήσουν τα άτομα που δυσλειτουργούν εξ αιτίας του παθολογικού άγχους.

Διπολικη Διαταραχη τεστ
σκλδφξκσδξηφκσδξηφκλσδξφ σδφλ΄ξκσ΄φκλξησδκξφδσ σδφ΄λκσδξφ΄λκσδξφ΄λσδκξφ ..
Χωρίς ΦΠΑ: 0,00€
Αγχώδεις, Διαταραχές, Παθήσεις